miércoles, 11 de mayo de 2011

Exercicis sobre els rius i les aigües subterrànies

1. Quina és la diferència entre una vall en V i una vall d'obí. Quin dels dos relleus formarà abans un riu? En quin dels dos relleus tindrà més força l'aigua? Per què?


Que las valls en forma de U se erosionan per aiguas salvatges i modelen las pareds encanvi la vall d'obï es formen quan la pendent comença a baixar i es queda tot pla i també comença a provocar meandres, formara primer la vall d'obï pero la vall en forma de U tindra mes força per la pendent.
2. Quan sedimenten els materials que transporta un riu? Quins seràn els clasts que primer sedimentaran en un riu? i els últims?
Sedimentan en les tres parts del riu primer sedimentan els clasts mes grans i  despres els mes petits ya que com pesan menys el riu els pot arrastrar mes facilmen i poden arriba a formar deltas.


3. Què és el modelat càrstic? Busca una imatge on es pugi apreciar. Digues 3 formes de relleu característiques de les aigües subterrànies.
són tot el conjunt d'emprentes que hi ha a la superfície i sota terra que és produeixen per la dissolució dels clast o roques.
Es poden veura dolines,avenç i grutes

No hay comentarios:

Publicar un comentario